Catania

Catania

Deze typisch Italiaanse stad is gelegen in het centraal oostelijke deel van het eiland. De stad heeft zicht op de Middellandse Zee. Het historische centrum stikt van de cultuur en vele bezienswaardigheden. De binnenstad is dan ook te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Catania is in handen geweest van verschillende volkeren, zoals de Moren, Normandiërs, Byzantijnen, Romeinen en Ostrogoten. Al deze beschavingen hebben zo hun sporen achtergelaten in de stad, tegenwoordig is er nog behoorlijk wat oudheid in de stad terug te vinden. Voorbeelden hiervan zijn een Grieks en een Romeins theater.

Piazza del Duomo

In het historische deel van de stad vind je Piazza del Duomo met onder andere de Kathedraal van Catania. Door de verschillende aardbevingen en uitbarstingen van de Etna vulkaan zijn de oudere kathedralen op deze plaats verwoest. De huidige kerk is gebouwd in barokke stijl.

Vismarkt

Ook de vismarkt is een plek die je echt niet gemist mag hebben als je in Catania bent. De vismarkt in Catania is gewoon erg leuk om te ervaren. Aanschouw het tonen van koopwaren, de onderhandelingen over de prijs en het schoonmaken van de vis. Uiteraard gaat een Italiaanse markt gepaard met luid volume en vele handgebaren. Ook is de vis die te verkrijgen is op de markt overheerlijk, het halen van een visje op de markt zal je geen spijt van krijgen.

Winkelen en culinair genieten

De hoofdstraat van Catania bestaat uit vele Italiaanse kledingwinkels, ijssalons, koffietentjes en delicatessenwinkels. Voor een dagje shoppen kan je zeker terecht in Catania. Evenals voor het genieten van lokale specialiteiten. De vele restaurantjes in de stad hebben heerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Lokale specialiteiten zijn mosselen, pasta en pizza’s. Ook staan er genoeg lekkere lokale wijnen op de kaarten bij de barretjes, terrassen en restaurants.

Uitgaan in Catania

De stad staat tot over de grenzen bekend om het bruisende nachtleven. Catania is in Sicilië de stad waar je moet zijn geweest als je van een bruisend nachtleven houdt. Het bekendste uitgaansgebied ligt in het historisch centrum van de stad. De vele pleinen zijn in de zomeravonden erg druk en gezellig.