Trapani

Trapani is een prachtige Siciliaanse kustplaats in het meest westelijke deel van het eiland. De grote stad is van oudsher een echte vissersplaats. Tegenwoordig wordt er nog steeds iedere dag vis op het land gebracht. Vanuit de haven kan je ook met de boot varen naar de eilanden Tunis, Sardinië en Pantelleria. Trapani is gelegen op nog geen 100 kilometer van de hoofdstad Palermo, met het openbaar vervoer kan je goedkoop naar de hoofdstad reizen. Tijdens de treinreis zal je genieten van de prachtige landschappen, van hoge bergen tot prachtige stranden.

Bezienswaardigheden Trapani

In de kustplaats Trapani is er genoeg te zien, te beleven en te bezoeken. Daarom hebben wij een aantal must-see’s en must-do’s voor je verzameld.

Zoutvelden van Trapani

Deze zoutvelden zijn te vinden ten zuiden van de stad. De zoutvelden zijn vanaf het historische centrum op het schiereiland goed te zien. Wanneer je voor langere tijd in Trapani bent moet je zeker een bezoekje gebracht hebben aan de zoutvelden. Het is erg leuk om op de fiets langs de zoutvelden te fietsen. Ook het museum over zoutwinning is leuk om te bezoeken.

Kabelbaan Trapani-Erice

De kabelbaan tussen Trapani en Erice is een echte aanrader. Op een hoogte van 751 meter geniet je van waanzinnige uitzichten. Het dalstation van de kabelbaan is in Casa Santa in een buitenwijk van Trapani. Aan het einde van de kabelbaan kom je uit net buiten de oude stadsmuren van Erice en zou je dus meteen een bezoekje kunnen brengen aan dit historische stadje.

Stranden van Trapani

In de omgeving van Trapani zijn er genoeg mooie zandstranden te vinden waar je heerlijk kunt zonnebaden. Een van de leukste stranden is gelegen in het historisch centrum van de stad.

Corso Vittorio Emanuele

De belangrijkste en mooiste straat van Trapani is “Corso Vittorio Emanuele”. Aan deze straat zijn vele belangrijke bezienswaardigheden van de stad te vinden. De bekendste zijn Pallazzo Senatorio, De Chiesa Del Collegio de Carmine, Palazzo Ferro en de kathedraal San Lorenzo. Ook vind je in deze staat leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes.